Whatsapp: 8878624
Added 2020-03-19 13:31:12
Location

Location

Paramaribo, Suriname
Koningstraat 73

Mona Lisa - eerste surinaamse kappers & esteticienne school

Advert details

Advert ID: 1226
Displayed: 531
Expires: 2021-03-21 13:26:00
In categories: Hairdressers School

Description

In 1970 werd de eerste kappersschool in Suriname opgericht door mevrouw Nita Olf-Landvreug. Mona Lisa “Eerste” Surinaamse Kappers- & Esthéticiënneschool heeft vanaf haar bestaan in 1970 veel studenten opgeleverd. In menig salon in Suriname, alsook in het buitenland, prijkt een diploma “Mona Lisa”. Sommige afgestudeerden, o.a. kapsters en schoonheidsspecialisten, zijn als kleine zelfstandige ondernemer gestart en hebben thans een eigen goed draaiende praktijk.

De Mona Lisa, een schilderij van de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci, is een karakteristiek topstuk van de Italiaanse Renaissance en enorm beroemd om de glimlach van de geportretteerde. Gestreefd werd naar volmaakte schoonheid en harmonie van lichaam en geest. Met Mona Lisa als zinnebeeld wilde mevrouw Nita Olf-Landvreugd het kappers- en schoonheidsvak uitoefenen en onderwijzen en daarmee schoonheid brengen in Suriname.

In 2015 werd Mona Lisa overgedragen aan de nieuwe directrice, mevrouw Cornelly Fung-A-Wing. Zij kiest voor een nieuwe structuur van de school, namelijk ‘Mona Lisa in nieuwe stijl’. ‘Mona Lisa in nieuwe stijl’ staat voor een duurzame relatie met studenten, docenten en klanten; concentreert zich op cursisten en toekomstige cursisten die op een hoog niveau het kappersvak willen leren en uitoefenen. De nieuwe stijl is zichtbaar in de locatie, het competentiegericht onderwijzen en het docententeam. Het docententeam ontwikkelt voor elke opleiding een curriculum dat aangepast is aan de huidige standaarden voor kappers- en aanverwante beroepen. Het belangrijkste kenmerk van Mona Lisa is ontwikkeling; het team is continu op zoek naar innovaties en/of verbeterpunten voor de school en de salon.
Om toegelaten te worden tot een van onze opleidingen heeft de toekomstige cursist minimaal de leeftijd van 18 jaar en is hij / zij in het bezit van een MULO diploma of een diploma daaraan gelijkgesteld. Heb je geen diploma en ben je niet leerplichtig (volgens de wet) dan wordt een aangepast leertraject aangeboden.
Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met het team op het telefoonnummer (+597) 8878624.
Comments

Comments